EXIT ke Alam Satu Lagi …

EXIT #1 : HAFIZ

AJAL: Anda masih ingat kejadian seorang pelakon lagak ngeri (stuntman) yang meninggal dunia selepas terjun dari tingkat 3 sebuah apartmen di Jalan Duta, Kuala Lumpur, untuk filem Jangan Pandang Belakang?

Kalau sudah lupa, mari saya ingatkan. Kejadian itu berlaku pada pukul 5.30 pagi, 24 Ogos 2006. Sewaktu melakonkan aksi tersebut, pelakon berkenaan telah jatuh terhempas ke tanah, bukan di atas longgokan kotak yang disediakan. Beliau cedera parah dan meninggal dunia sewaktu dalam perjalanan ke hospital. 

Tapi bukan tragedi itu yang saya hendak ceritakan. Yang saya hendak ceritakan ialah : Kenalan saya, Fazreen Wahab, merupakan Pengurus Produksi untuk filem berkenaan. Kata Fazreen, sebenarnya ada beberapa kejadian pelik berlaku sebelum tragedi tersebut. Salah satunya berlaku kepada anak perempuannya sendiri.

Kata Fazreen kepada saya, malam itu anaknya datang ke lokasi. Sesampainya di apartmen tersebut, anak remajanya itu terserempak dengan seorang krew produksi bernama Hafiz. Lantas dia bertanya…

“Abang Hafiz, mami saya mana?”

shopee.com.my/bukumetro

Tapi Hafiz tidak menjawab. Dia hanya diam saja, tidak berkata walau sepatah pun. Mukanya serius.

Pelik dengan sikap Hafiz itu, anak Fazreen tadi memanjat tangga naik ke tingkat atas. Benarlah, maminya ada di situ. Tapi yang dilihat di tingkat atas itu bukan saja maminya, Fazreen, malah juga HAFIZ. 

Hafiz, yang sebenar…

Pernah dengar cerita manusia berada di dua tempat berbeza? 

Rasti Saad bekerja sebagai penjaga bilik mayat di Hospital Besar Kangar, Perlis. Cerita Rasti kepada saya, suatu pagi dia didatangi oleh seorang jururawat.

Soalan pertama yang ditanya oleh jururawat itu ialah…

Cerita selanjutnya akan disambung dalam EXIT : WUJUD TAPI TIADA... buku terbaru Sdr. Zulkarnain Zakaria. Mantan Pengarang Kanan Mastika (Utusan).

EXIT bukan cerita tentang hantu bergigi tajam penuh darah, mata merah dan hendak gigit leher kita. Tidak. EXIT berbeza.

EXIT melihat ‘hantu’ dari pintu yang lain. Bukan syaitan, jin atau saka. Tapi dari pintu yang akan memberi anda ilmu. Ilmu yang lain…

DAPATKAN BUKU INI SEKARANG DI SINI! 

error

Adakah laman web ini menarik? Kongsikan dengan rakan anda.

RSS
Follow by Email